Quinten Theunisz Nederlands kampioen Machinebankwerken fijnmechanisch

In de week van 14 t/m 18 maart hebben de landelijke kampioenwedstrijden plaatsgevonden voor de sector techniek. De beroepsgroep Machine Bankwerken Fijnmechanisch wedstrijd werd gehouden in Hengelo bij ROC van Twente.

Er moest een compleet werkende samenstelling gemaakt worden dat bestond uit 22 onderdelen, alle onderdelen moesten volledig vanuit ruw uitgangsmateriaal gemaakt worden naar een compleet geheel werkende module in een tijdsbestek van 20 uur, geen gemakkelijke opgave voor de deelnemers.

De vijf finalisten begonnen geconcentreerd aan hun opdracht waaronder ook Quinten Theunisz die op dit moment in het leer-werktraject zit bij VDL ETG Eindhoven, na 3 dagen van opperste concentratie moest de gemaakte module ingeleverd worden bij de experts van Techniek Talent en daarna was het afwachten op de bekendmaking wie van de vijf finale deelnemers zich uiteindelijk Nederlands kampioen mag noemen.

De prijsuitreiking zou uiteindelijk plaatsvinden op vrijdag 8 April in het klokgebouw in Eindhoven (Strijp) waar de laatste dagen voor de prijsuitreiking nog andere disciplines afgerond moesten worden.

'S avonds om 20.00 uur in het bijzijn van ongeveer 700 gasten werden de 16 Nederlands kampioenen bekend gemaakt, de spanning voor Quinten Theunisz liep op omdat hij bijna tot het laatst moest wachten. Het lange wachten werd uiteindelijk toch bekroond met de begeerde 1e plaats (Nederlands kampioen!).

Ook bij de bedrijfsopleiding van VDL ETG zijn ze trots dat Quinten als enige VDL-er zo’n mooie prestatie heeft neergezet. Het benadrukt toch maar weer eens de kwaliteit van het opleiden.

 

 

Auteur: | Publicatiedatum: 18-4-2016
Naar het nieuwsoverzicht

Markten

 

Kwaliteit

 

 

 

 

Copyright © 2013 (VDL Groep)
Kamer van Koophandel Eindhoven 17088583
BTW NL006300686B01